{{uppermailPreviewText}}
 

INFANTIL

Els Ateliers

A Educació Infantil donem molta importància a l'estimulació de l'infant. Una de les maneres d´estimular i treballar el llenguatge plàstic és mitjançant els nostres espais d'investigació, manipulació i  experimentació . Aquests espais són els ateliers.

 

Des de P3 a P5 setmanalment els nens i nenes van passant en petits grups per ells. El que pretenem és facilitar al nen/a l'adquisició d'un llenguatge per a expressar i comprendre des d'una altra perspectiva.

 

A l'escola tenim 2 ateliers: l'artístic i el sensorial. En aquests espais podem trobar diferents tipus de material, mitjançant els quals els nens i nenes observen, experimenten, analitzen i treuen conclusions. En definitiva, aprenen.



PRIMÀRIA

Cicle Inicial: Projecte "De peus a terra"

Amb l’inici de  la primavera i el bon temps, els alumnes de primer hem treballat les plantes en el projecte “De peus a terra”. Hem après diferents tipus de flors i arbres, les parts de la planta, com cuidar la natura, entre d’altres.

 

Una de les activitats que més ens ha agradat és la visita a l’hort urbà de la Sagrera. A l’hort ens va esperar l’Oleguer, un senyor molt simpàtic que sabia molt de plantes i flors. Era l’encarregat de cuidar-lo i ens va explicar i ensenyar els arbres fruiters que hi havia com la pomera, el cirerer… També molts tipus de verdures i plantes aromàtiques, com algun tipus de planta que, per molt vistosa que sigui, cal tenir cura perquè poden ser plantes que ens facin petites al·lèrgies o reaccions.

 

Però alerta! Ens va explicar que els ocells venen a menjar i fan malbé la petita collita. Estàvem tan atents i encuriosits  per les seves explicacions que ens va deixar plantar unes llavors. Esperem que es facin ben grans i es converteixin en plantes molt boniques. Moltes gràcies i fins aviat!


Cicle mitjà: Homenatge 145è aniversari

Els alumnes de tercer i quart de primària hem volgut fer un homenatge als 145 anys d’història de la nostra escola i fent-ho coincidir durant el dia d’avui que celebràvem el dia del nostre fundador.

 

Cadascú amb un cartell dels colors que ens representen, hem construït un 145 molt i molt gran!

 

Ens agrada treballar en equip i aquest és un exemple més de que si cadascú aporta el seu granet de sorra, som capaços de fer coses molt maques com aquesta!

 

Estem orgullosos de la nostra escola !

 


Cicle superior: Certàmen de Lectura en Veu Alta

El nostre professor ens va explicar que participaríem en un concurs de lectura en veu alta i que aviat faríem una selecció d’alumnes, uns deu nens i nenes de la classe. Quan em va dir que entre ells hi era jo em vaig posar molt contenta. Ho deuria fer molt bé, perquè al final vaig ser seleccionada i representaria l’escola. Durant la primera fase, havíem d’enviar un vídeo en el qual llegia un fragment del llibre el millor possible. Vàrem treballar abans aquest text per aconseguir una bona entonació i una pronunciació impecable i, un cop en registrat, el vàrem enviar.

 

Van passar moltes setmanes fins que ens van notificar quines escoles passàvem a la final i, sorpresa, van triar la meva lectura! Em vaig posar encara més contenta. Quan vaig saber que la final seria en un auditori davant de molta gent, van arribar els nervis. Aquest cop podíem escollir un llibre que ens agradés, qualsevol, i llegir durant un minut la pàgina que volguéssim. Així que vàrem agafar “Uns dies amb Sir William”, de Jaume Cela, i a treballar de valent una altra vegada. Per aquest entrenament, fins i tot vàrem anar al teatre a practicar amb el micròfon i l’espai. Finalment, el dia de la final, a l’auditori Caixafòrum de Barcelona. Molts nens, nenes i adolescents a punt per competir, i nervis, molts nervis. Vaig sortir quan va ser el meu torn, vaig llegir molt bé (m’ho ha dit tothom) i mentre ho feia, a l‘escola, seguien l’acte en directe (o per streaming, com es diu ara). M’han explicat que quan vaig acabar tothom va aplaudir molt.

 

El jurat va considerar que una altra noia ho va fer millor que jo, així que no vaig guanyar. Però m’ho vaig passar molt bé i he après a llegir encara més i a plantar-me dalt d’un escenari davant de molta gent superant la vergonya i els nervis.

 

Miren Osés i Pablo

 



ESO

"Ruta per la natura", tema del treball de síntesi de 2n d'ESO al Collel

Durant els dies 16, 17 i 18 de maig, els alumnes de Segon d’ESO s’han traslladat a la casa de colònies El Collell, ubicada entre el Pla de l’Estany i la Garrotxa, per tal de realitzar una part de les activitats del Treball de Síntesi amb el títol ‘Ruta per la natura’.

 

En plena muntanya van portar a terme activitats relacionades amb la nutrició, els primers auxilis i la comarca, a més de practicar l’excursionisme amb BTT i gaudir d’estones de lleure que han servit per assimilar nous coneixements i carregar energies per afrontar el final de curs.

 

 

Els exàmens Cambridge són títols reconeguts internacionalment i certifiquen el nivell d'anglès de l'estudiant. Són vàlids en universitats i empreses de tot el món, la qual cosa et pot obrir les portes de noves oportunitats educatives o laborals.

 

Aprofitem per recordar-vos que el 18 de juny hi haurà una altra convocatòria, aquest cop de FCE i CAE.


El treball de síntesi de 3r d'ESO, a Platja d'Aro

Els dies 16, 17 i 18 de maig, els alumnes de Tercer d’ESO van realitzar una part del Treball de Síntesi a Platja d’Aro deixant pendent una altra part per a final de curs.

 

En un entorn privilegiat, platges, cales, pins i localitats amb encant, van portar a terme activitats sobre la relació de l’ésser humà amb el mar i la morfologia dels peixos.

 

A més, van poder gaudir d’estones de lleure tant a les àmplies instal·lacions de l’allotjament com a les rodalies on, de ben segur, que aquesta combinació equilibrada d’aprenentatge, convivència i jocs els ha resultat molt enriquidora.


Els i les alumnes de 4t d'ESO viatgen a València per acomiadar-se d'aquesta etapa escolar

Del 9 al 13 de maig, les terres valencianes van acollir amb molt bon temps, la nombrosa expedició d’alumnes, tutors i professors de 4t d’ESO que es van traslladar al sud per passar uns dies de sana convivència en el marc d’un any molt especial, ja que suposa el final dels seus estudis obligatoris.

 

L’objectiu raïa en el fet de disfrutar de la mútua companyia, descobrir nous territoris i experimentar noves experiències que, sense cap dubte, formaran part dels millors records del seu pas per l’escola.

 

Entre les visites van figurar el centre de València, l’Oceanogràfic, l’Albufera, Oliva i Xàtiva. 


Segona tanda d'excursions d'ESO i de 1r de Batxillerat

El divendres 29 d’abril va arribar un dels dies més esperats per l’alumnat: el torn de la segona excursió ordinària del curs. L’esperança de gaudir d’una meteorologia benigna es va complir i les diferents expedicions van gaudir d’un meravellós sol primaveral que va permetre un desplaçament plàcid fins al lloc de la visita i una jornada escolar a l’aire lliure molt agradable.

 

Els alumnes de 1r d’ESO van recórrer els vestigis de l’antiga Tarraco, els de 2n d’ESO van conéixer el paisatge que envolta Caldes de Montbui, els de 3r d’ESO van poder admirar els jardí botànic Mar i Murtra de Blanes, els de 4t es van atrevir a fer el Matagalls i els de 1r de Batxillerat van admirar l’encant medieval de Besalú.

 

Un ventall de propostes que proporciona una idea de l’àmplia varietat de paisatges naturals i urbans de Catalunya, i de l’empremta que la història ha forjat en molts d’ells.


BATXILLERAT

1r de Batxillerat visita "American Space Barcelona"

El ‘American Space Barcelona’ és un espai d'aprenentatge informal a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, on les activitats que es desenvolupen busquen potenciar les habilitats, eines i competències necessàries perquè els joves puguin afrontar amb èxit les noves oportunitats tecnològiques i socials del segle XXI.

 

Es tracta d’un projecte de col·laboració entre el Consolat General dels Estats Units a Barcelona, el Districte de Sant Andreu i Biblioteques de Barcelona, que ofereix una programació amb cinc grans àrees: ciència i tecnologia; ensenyament i aprenentatge d'anglès; programes culturals; orientació educativa per a joves que vulguin anar a estudiar als EUA, i informació sobre el país.

 

El dijous 19 de maig, els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a una sessió sobre la cultura urbana actual als EUA.


El col·legi rep els alumnes d'Erasmus Plus de quatre països

Del 30 d’abril al 6 de maig, el col·legi va rebre la visita de 27 nois i noies d’Alemanya, Grècia, Irlanda i Portugal que, juntament amb 20 alumnes nostres, porten a terme aquest curs i el vinent un projecte d’Erasmus Plus.

 

El centre d’interès que aquest nombrós grup d’alumnes està desenvolupant amb l’acompanyament dels seus professors rau a l’entorn de la sostenibilitat i el mediambient a través d’accions a parcs i jardins públics.

 

L’acte més sobresortint en aquest sentit va ser la instal·lació dels tres hotels d’insectes fets en el nostre centre durant els darrers mesos en indrets diferents del districte: al parc de La Pegaso, a l’hort de La Ferroviària i a l’hort de l’escola. També va agradar molt el taller de samarretes amb el dibuix d’una sargantana com a element icònic del projecte.

 

A més, es van programar visites a diverses contrades de Barcelona i rodalies: Sagrada Família, Parc Güell, Montserrat, jardins botànics de Blanes, etc.


Els i les alumnes de 1r de Batxillerat visiten el Club de Polo Barcelona

El divendres 20 de maig, els alumnes de 1r de Batxillerat A van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona tot coincidint amb la celebració del TRAM Barcelona Open, Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que ha arribat a la seva 5ª edició.

 

Els nostres alumnes han pogut viure durant un matí un esdeveniment esportiu excepcional que ha comptat, del 18 fins al 22 de maig, amb 48 dels millors jugadors de l’especialitat de 15 nacionalitats diferents.

 

Això ha estat possible gràcies al fet que un dels alumnes de la classe està realitzant el seu Treball de Recerca sobre aquest esport i ha pogut aconseguir una invitació per ell i la resta dels seus companys.


Els i les alumnes de 2n de Batxillerat s'acomiaden del col·legi

Un dels actes més emocionants del calendari escolar és, sens dubte, l’acte de comiat que els alumnes de 2n de Batxillerat organitzen per acomiadar-se del col·legi i afrontar els reptes que ells mateixos s’han plantejat de cara al futur immediat.

 

Tenint com a públic familiars, amics i professorat, l’acte va comptar amb diversos parlaments, com els dels delegats de les dues classes, la coordinadora de Batxillerat i el Director General, alguna actuació amb música i ball, i la projecció d’imatges que han recordat molts episodis entranyables i divertits que tants anys a l’escola els han proporcionat.

 

Acabat l’acte i superats els nervis i emocions de l’esdeveniment, el refrigeri posterior va servir perquè protagonistes i convidats poguessin conversar de manera distesa i amical, i procedir a realitzar les típiques sessions de fotos improvisades.


PASTORAL

El Dia del Fundador

El dia 16 de maig recordàvem el Pare Manyanet amb un acte de tota l’escola. Celebràvem, com cada any, la seva canonització, ara fa 18 anys. El Papa Joan Pau II (ara Sant Joan Pau II) el proclamà Sant a la Plaça de Sant Pere (Vaticà); era l’any 2004.

 

L’alumnat i el professorat van estar presents en l’acte commemoratiu de la seva canonització. Les alumnes de 4t d’ESO del Voluntariat-ApS van ser les conductores de l’acte i alguns alumnes de diferents cicles els van representar tot portant la bandera o les ofrenes a Sant Josep Manyanet; per altra banda, els alumnes de 6è, amb la col·laboració del professor Nadim, van interpretar l’himne Profeta de la família i algunes alumnes de 1r d’ESO van fer la coreografia de la cançó I va ser llar”. Abans d’acabar l’acte, el P. Sorribes SF, en representació de la Comunitat Religiosa, va dir unes paraules encoratjadores a seguir sentint-nos família, tal com volia el Pare Manyanet. Per a acabar, els professors Nadim, Xavi, Jordi i Víctor van interpretar en directe la cançó “Fem 145 anys” composada per a aquest curs.

 

Tot plegat un acte molt emotiu i molt ben valorat per tota la Comunitat Educativa. Una trobada conjunta que ens ajuda a sentint-nos més família, més Manyanet.

 

Visca Sant Josep Manyanet! Visca la nostra escola!

 

Víctor Martínez

Rble Pastoral



INCRIPCIONS INFANTIL

Visites guiades i entrevistes personalitzades.

Inscripcions a la pàgina web.


INSCRIPCIONS ESO

Entrevistes personalitzades.

Inscripcions a la pàgina web.


MATRÍCULA OBERTA DE BATXILLERAT

Entrevistes personalitzades.

Inscripcions a la pàgina web.


View in browser