{{uppermailPreviewText}}
 

INFANTIL

Jocs Florals a Infantil

Per la Diada de Sant Jordi a Infantil preparem una petita representació de la Llegenda de la qual poden gaudir els pares. Els dies previs, a l'aula, tot aprofitant el projecte de comprensió, expliquem la història, dansem cançons i recitem poemes.


A P3 ens disfressem i ballem al son dels vilatans de Montblanc, que ens donen la benvinguda a la fantàstica llegenda, del Drac que treu foc i de Sant Jordi que arriba amb la llança per salvar la princesa.


A P4 aprenem i escenifiquem un poema de la Llegenda que ens delecta amb la mateixa passió que ho fa l'olor de la rosa vermella i dels fulls dels llibres nous.


A P5, que ens trobem plenament immersos en el procés d'aprenentatge de la lectoescriptura, posem en pràctica el que sabem i escrivim una breu autodescripció per iniciar-nos en la gran aventura d'escriure textos.


Per premiar la participació i l'esforç de tot l'alumnat, l'AMPA ens regala uns contes per continuar gaudint de la literatura i del plaer per la lectura.

 

 PRIMÀRIA

Cicle Inicial: XI Jugatló

Els nens i nenes de segon el passat 1 d'abril vam anar al camp de Baró de Viver per participar a la XI Jugatló.

Allà ens vam trobar amb companys d'altres escoles del nostre barri. Vàrem fer dos circuits, un amb jocs populars i l'altre amb jocs cooperatius tots dinamitzats per alumnes de cicles formatius de l’Escola Pia Sarrià.

 

Ens ho vam passar molt bé aprenent jocs nous i compartint amb altres nens. Ja tenim ganes de retrobar-nos a quart.

 

Fins aviat!

 


Cicle mitjà: Esports a quart

Els alumnes de 4t. vam fer unes jornades esportives amb d'altres escoles del barri.

 

Després de fer una gran caminada, vam arribar al camp Baró de Viver, on ens esperaven altres tres escoles.

 

Des de la classe ens vam penjar unes targetes de colors i amb números. Una vegada al camp, els diferents monitors ens cridaven per fer els equips.

 

El primer joc que vam fer va ser el pistoler, que el seu objectiu era conèixer-nos i fer nous amics.La resta de jocs que vam fer eren: el 3 en ratlla, la pilota caçadora, les deu passades...

 

Els monitors eren molt simpàtics i ens explicaven molt bé tots els jocs, ens deien el temps de durada i moltes coses més. Després d'una estona vam parar per esmorzar i vam continuar amb 4 jocs més.

 

En finalitzar la jornada, tots teníem la mateixa sensació, que era una experiència molt divertida, vam gaudir molt dels jocs i dels nous amics i esperem repetir-ho molts anys més.

 

Gabriela Alonso 4t A

Júlia Pañart 4t B

Marc Hidalgo 4t C

Yuhao Zeng 4t D

 


Cicle superior: Joan Brossa

Joan Brossa és un poeta que crea paraules amb diferents objectes. Hi ha dos tipus de poemes amb noms diferents: un és el poema objecte i l’altre és el poema visual. Nosaltres, els alumnes de sisè, hem fet alguns exemples i els hem dibuixat en unes làmines de dibuix.

 

Aquests exemples són: El primer és un llit amb orelles, pèl i cua de lleó. El seu títol és: CAMALEÓN. Un altre exemple que ens ha agradat molt ha estat un que és un armari mig obert amb unes bombetes de llum a dins l’armari i el seu títol és L’ARMARI DE LES IDEES INFINITES.

 

Aquest treball ens ha ajudat a entendre com treballava Joan Brossa i també ens ha ajudat a fer volar la nostra imaginació.

 

SARA i LEYRE 6è C

 ESO

Cambridge Exams ve a l'escola per passar les proves d'anglès al nostre alumnat 

Els dies 25 i 26 de març, un grup d'alumnes d'ESO i BTX es va presentar als exàmens de Cambridge (KET, PET, FCE). Gràcies a l'acord entre la FECC (Federació d'Escoles Cristianes ) i Cambridge Exams, el nostre alumnat va poder realitzar els exàmens a la mateixa escola, amb la comoditat que això suposa i amb la confiança d’aconseguir bons resultats.

 

Els exàmens Cambridge són títols reconeguts internacionalment i certifiquen el nivell d'anglès de l'estudiant. Són vàlids en universitats i empreses de tot el món, la qual cosa et pot obrir les portes de noves oportunitats educatives o laborals.

 

Aprofitem per recordar-vos que el 18 de juny hi haurà una altra convocatòria, aquest cop de FCE i CAE.

 


Alumnat de secundària i batxillerat rep els diplomes Cangur

El 17 de març es van realitzar les proves Cangur a Catalunya organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques. Es tracta d’un concurs preuniversitari present en més de 30 països. El seu objectiu consisteix a acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través de la resolución de problemes. 

 

A la tornada de Setmana Santa hem rebut amb gran satisfacció l’informe dels 79 alumnes d’ESO i Batxillerat que el centre ha presentat. S’ha de tenir en compte que 20 alumnes es troben dintre del 10 % dels millors resultats arreu de Catalunya.

 

El dia 25 d’abril a l’hora de tutoria, es van comunicar els resultats, es van lliurar els diplomes i van rebre les felicitacions del professorat del Departament de Matemàtiques, a més de gaudir d’un petit refrigeri amb unes peces de fruita variada.

 


Els Jocs Florals promouen la creativitat literària

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el seminari de Llengua Catalana de Secundària organitza uns Jocs Florals de llarga tradició al centre que enguany arriben a l'edició número 35. La convocatòria està oberta a tot l'alumnat per tal d'impulsar la seva creativitat a través d’un conte o un poema.

 

Després de la fase inicial, on els nois i noies de cada classe decideixen quins són els textos guanyadors, dijous 22 i divendres 23 d'abril el teatre del col·legi es va omplir per escoltar les obres seleccionades i proclamar els guanyadors, a més de gaudir de diverses actuacions dels companys.

 

L'alumnat distingit rep un obsequi, la seva obra es publicarà al Rossinyol i passarà a concursar en els Jocs Floral de districte.

 


L'Aula Mediambiental de Sant Andreu entra a secundària

L'Aula Ambiental del districte de Sant Andreu és un servei dedicat a estendre la cultura de la sostenibilitat a través d'activitats obertes al veïnat i altres línies de treball, com la col·laboració amb centres escolars.

 

Enguany, el col·legi ha aconseguit que aquest equip de divulgadors preparés dues activitats de sensibilització per primer i segon d’ESO: l’Escape Trini Park i el Quizz climàtic, respectivament.

 

L’Escape Trini Park és un joc de pistes que es desenvolupa al Parc de la Trinitat Vella. Allà l’alumnat és informat que un dron amb una gran càrrega tòxica està a punt de caure sobre la zona i que el medi ambient i la salut dels que s’hi troben corre greu perill. Solament, elles i ells poden aturar la desgràcia posant en pràctica totes les seves destreses.

 

Per la seva banda, el Quizz Climàtic és un concurs en grup per aprofundir sobre quines són les causes del canvi climàtic i les possibles maneres de mitigar-lo. A través d’un joc de punteria s’aconseguix la informació que permet començar la prova.

 

 

 


L'equip de debat participa a la final del Concurs d'Oratòria de la UAB

Els alumnes Berta Mas, Ingrid Fernández, Amalia Alós i Esteban del Campo, de 4t d’ESO, acompanyats pels professors Javier Hernández i Beatriz Rilova, van participar a principi de mes a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

És una fita remarcable ja que aquesta competició d’oratòria està considerada la més important del sud d’Europa. Enguany ha aplegat 5.000 estudiants de 165 centres d’Andorra, Catalunya i País Valencià.

 

Durant tres dies, l’equip va competir amb els altres catorze finalistes a partir del tema “Cal posar límits a la ciència?”, sota la supervisió del jurat format que valorava el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

 

Malgrat no haver arribat a la final, els nostres representants han valorat l’experiència molt positivament pel que ha suposat de repte i d’enriquiment. A més, s’ha de tenir en compte que és un equip molt jove i debutant. El curs vinent, amb l’experiència adquirida, ho tornaran a intentar.

 

 

 


Oberta la matrícula del Batxillerat Dual per al pròxim curs

L’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO té a la seva disposició la possibilitat de cursar el Batxillerat Dual (Dual Diploma, Académica), que ha obert matrícula recentment per al pròxim curs.

 

El Diploma Dual és el programa oficial de convalidació internacional de títols de batxillerat creat i desenvolupat per Academica Corporation, que permet als alumnes obtenir dues titulacions simultànies: la pròpia del seu país i el American High School Diploma.

 

Ja són molts els nois i noies de l’escola que l’han assolit i d’altres que actualment l’estan cursant.

 

Trobareu tota la informació a la nostra pàgina web clicant aquest enllaç.

 

 

 


BATXILLERAT

El viatge de 2n de batxillerat porta els alumnes al nord d'Espanya

Del 4 al 8 d’abril, els alumnes de 2n de Batxillerat van poder gaudir d’un merescut viatge de final d’etapa que ha servit per fer una merescuda pausa en aquests dos anys tan intensos de la seva vida escolar i personal.

 

En companyia dels seus tutors, Lurdes Pujadas i Mario Carrascal, i del professor Germà Jordi Belenguer van partir de Sant Andreu en direcció a Comillas, per tal de romandre allà cinc dies visitant diverses contrades del nord d’Espanya: localitats, com Vitòria, Santander, Santillana del Mar i Bilbao; i paisatges naturals, com la Cova del Soplao, el riu Deva, el Parc natural de Cabárceno i la Cova d’Altamira.

 

Urbanisme i natura, platja i muntanya: un programa divers i complet que, de ben segur, els ha resultat profitós per encarar les darreres setmanes amb més energia.


Compartint futur amb l'IOC

L’alumnat que està matriculat en el nostre centre pot cursar fins a dues matèries de batxillerat de modalitat i/o optativa  per curs a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), si per raons organitzatives no la poden cursar a l’escola.

 

Amb aquesta mesura es fa possible flexibilitzar al màxim el currículum de batxillerat. Ja són més d’una vintena d’alumnes els quals, des de que la nostra escola es va constituir com a centre visitant de l’IOC, estan estudiant i aprenent a través d’aquesta modalitat on-line.


PASTORAL

“Us ho asseguro: si aquests callen, cridaran les pedres.

Lc 19,28-40

El passat dia 8 d’abril, i a les portes de la Setmana Santa, vam fer una celebració amb els alumnes d’Educació Infantil, que els agrada molt: La Benedicció de Rams.

Amb aquest acte recordem el moment que Jesús de Natzaret entrà per darrer cop a la ciutat de Jerusalem i el poble l’aclamà com a Rei, tot dient: Shalom, hosanna al Fill de David!

 

És un acte senzill i proper, on escoltem aquest relat i es beneeixen els rams de llorer que s’han repartit entre els nens i nenes; alhora cantem una cançó i ens desitgem una bona Setmana Santa en família.

 

Molts d’ells, segurament, anaren el Diumenge de Rams amb les tradicionals palmes regalades per la padrina i feren el mateix. L’alegria de rebre Jesús, de sentir-lo a prop, de cantar-li... es reflecteix en la cara dels infants i en les seves accions i no ho podem amagar. Això sí, aquesta alegria també va acompanyada d’una deliciosa Mona per a celebrar la Pasqua de Resurrecció.

 

Bona P